У сучасному світі кожна господиня, не кажучи вже про кондитерах, хоча б раз готувала страви з використанням желатину (желе, холодець, суфле, галяретку, холодець).
Але навряд чи багато хто замислювалися з чого виробляють цей продукт і який вид желатину корисніше.
Желатин - суміш у вигляді жовтих кристалів або пластин (листовий желатин), виготовлена на основі колагену, що міститься в хрящиках великої рогатої худоби. Желатин розвести в гарячій воді, при охолодженні - застигає. Найбільш популярним стає листової желатин. Його пластини заливають великою кількістю дуже холодної води, а коли вони розбухають - віджимають і додають у гарячий сироп або бульйон. Желатин - корисна амінокислота, необхідна для людського організму.
Ще одним речовиною з желирующими властивостями є Агар-агар.
Агар-агар - продукт, виготовлений з морських водоростей, багатий вітамінами, мінералами та мікроелементами. Крім того, що агар-агар - це джерело кальцію, магнію, кремнію, калію і заліза, він абсолютно не містить вуглеводів, іншими словами він не містить калорій. Агар-агар сприятливо впливає на травлення, виводить шлаки і токсини.
Якщо порівняти агар-агар з желатином, желюючі властивості другого набагато сильніше (1200г/кв. см). Розчиняється агар-агар тільки в гарячій воді (вище 90 градусів) і перетворюється в абсолютно прозорий розчин без кольору та запаху. Застигає агар-агар навіть при температурі 35-40 градусів.
Купити желатин і агар-агар можна в інтернет-магазині 'БЕЗЕ' з доставкою по Україні.