Желинка – натуральна желююча суміш на основі пектину – продукту, отриманого з цитрусових плодів. Пектин входить до складу кліткової тканини майже всіх плодів та ягід. Завдяки желюючим властивостям пектину, з «Желинкою» значно зменшується час приготування, зберігаються смак, колір та аромат свіжих ягід та фруктів. Використовуючи «Желинку» для домашнього приготування варення, головним компонентом якої є пектин - значно збільшується вміст природного пектину в приготовленому продукті. Завдяки унікальним желлюючим властивостям пектину, «Желинка» значно скорочує час приготування варення, замість 2-3 годин до 5 хвилин, що економить час приготування, також зменшує витрати на випаровування вареня, використовується менше цукру, також запобігає руйнуванню вітамінів, зберігає натуральний смак, колір та аромат фруктів. Одного пакета достатньо для приготування 2 кг традиційного солодкого варення та желе.
Склад: цукор білий, желюючий агент: пектин цитрусовий, регулятор кислотності: кислота лимонна.
Спосіб приготування варення та желе: Ретельно промити 1 кг фруктів або ягід, великі плоди подрібнити; для приготування желе взяти 1 л свіжовидавленого соку. Підготовлені плоди або сік помістити в посудину з широким дном. Рівномірно всипати суміш «Желинка» та перемішати. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Додати 1 кг цукру (для кислих плодів 1,4 кг). Помішуючи, повторно довести до кипіння. Зняти піну і варити протягом 5 хвилин. Готовий гарячий продукт розлити в чисті банки та герметично закрити. Для самостерилізації поставити закриті банки з варенням (желе) на 2 години вверх дном.
Для приготування повидла, мармеладу та для слабожелюючих плодів (вишня, малина, полуниця) необхідно додавати ще 0,5-1 пакет «Желинки».
Увага! Важливо дотримуватись пропорцій та послідовності приготування.
Умови зберігання: Зберігати в сухому, прохолодному місці, при температурі не вище 25°С та відносній вологості повітря не більше 75%.
Термін придатності: 30 місяців.
Маса нетто: 20 г
Виробник: Украса.
Немає відгуків про цей товар.