Умілі руки кондитера - запорука успіху в кондитерському майстерності, оскільки справжній людський талант неможливо замінити нічим. Але, використовуючи кондитерські інгредієнти, спростити роботу кондитер і прискорити процес декорування кондитерських виробів можливо! Адже набагато легше розвести водою 1 кг альбуміну, ніж збити 316 курячих яєць і набагато зручніше додати кілька крапель гліцерину і виліпити натуралістичний квітка, ніж годину розминати вручну цукрову пасту.
Цукрова паста або мастика - дуже популярна суміш, призначена для покриття кондитерських виробів, а також для виготовлення солодких прикрас. Мастику можна приготувати в домашніх умовах з маршмеллоу (жувального зефіру), желатину або згущеного молока. Рецептів є безліч, і кожен може вибрати в залежності від індивідуальних уподобань. Наприклад, мастика з маршмеллоу універсальна, легка в приготуванні, підходить як для обтягування тортів так і для ліплення цукрових фігурок. Мастика з додаванням желатину більш пластична, підходить для ліплення квітів, дуже швидко висихає. Мастика на основі згущеного молока набагато солодший за два попередніх.
Цукрову пасту можна купити готову в інтернет-магазині 'БЕЗЕ'. Поділяють його на кілька видів: універсальна, для обтягування кондитерських виробів, для ліплення квітів і фігурок. Квіткова мастика більш пластична, легко піддається моделюванню кондитерськими інструментами. Всі види мастик можна фарбувати в будь-який колір харчовими барвниками. В асортименті є кольорова мастика українського виробника ТМ 'УКРАСА', біла і чорна цукрова паста Roll Fondant фірми Steensma.
Розділ Кондитерські інгредієнти включає харчові компоненти для випічки та їстівні прикраси для декорування кондитерських виробів, цукрову пасту.
Завдяки використанню різних інгредієнтів, у вигляді харчових ароматизаторів, розпушувачів та харчових добавок, випічка стає більш ароматною і апетитною, а цукрові деталі допоможуть зробити її справжнім солодким шедевром.
Є безліч безпечних кондитерських інгредієнтів, які значно полегшують роботу кондитеру за рахунок економії сил і часу. До таких інгредієнтів відносяться рослинні жири, вершки для збивання, продукція цукру, різні гелі і глазурі, желюючі порошки, креми і стабілізатори. Розглянувши кілька видів кондитерської сировини, Ви зможете оцінити їх переваги:
1. Альбумін (сухий яєчний білок) – очищена форма яєчного білка, що використовується при виробництві безе, зефіру, суфле. Іншими словами, альбумін – відмінний піноутворювач, здатний утримувати цукор. Альбумін можна застосовувати для приготування айсинга в домашніх умовах.
2. Агар-агар – рослинний замінник желатину, виготовлений з морських водоростей. Желюючий властивості агар-агару набагато краще, ніж желатину. Крім того, він не має стороннього смаку і запаху. Термін придатності агар-агару 2 роки, тому використовувати його можна дуже довго. Цукерки, зефір, жувальні солодощі, виготовлені на основі агар-агару не тільки смачні, але і корисні.
3. Айсинг - білкова суміш, призначена для створення прикрас для декорування кондитерських виробів. Асингом можна розписувати пряники, печиво, торти, виготовляти з нього цукрове мереживо або об'ємні 3D-фігури. Досить розвести порошок з пакетика водою, збити і магічна суміш готова.
4. Гель дзеркальний – кондитерський напівфабрикат, призначений для покриття всіх видів кондитерських виробів. Має приголомшливу глянсову дзеркальну поверхню, не втрачає «дзеркального» ефекту навіть після заморозки.
5. Глюкозний сироп – інгредієнт, виготовлений з кукурудзи або картопляного крохмалю. Завдяки використанню глюкозного сиропу, випічка стає більш пишною і пористої, довше залишається свіжою.
6. Гліцерин харчової – використовується в якості харчової добавки, яка сприяє збереженню м'якої структури, наприклад, цукерок або мастики.
7. Екстракт ванілі - натуральна настоянка стручків ванілі на спирту. Використовується для додання кондитерським виробам аромату ванілі. Чим відрізняється спиртовий екстракт ванілі від порошкової ванілі? Не містить цукру, барвників і ароматизаторів, не має гіркого присмаку. Лише крапелька натурального екстракту ванілі перетворить будь-яку кондитерську суміш в ароматний шедевр.
8. Ізомальт – солодкий замінник цукру, з допомогою якого в кондитерському майстерності можна виготовити незвичайні фігурки, кристали, зробити імітацію води, виготовити грильяж, карамель і багато іншого.
9. Крохмальна патока – прозора клеюча суміш для кондитерських виробів. Може застосовуватися для створення ефекту «глянсової поверхні» на кондитерських виробах.
n-left:36.0 pt;'>10. Кондитерський клей використовується для склеювання частин фігур з цукрової пасти, відмінно підходить для приклеювання кондитерських посипок у вигляді намистин на боковину торта.
11. Рослинні вершки – вершки молочного кольору, які дуже швидко збиваються міксером, при цьому їх неможливо «перебити», володіють приємним насиченим вершковим смаком.
12. Цукрова пудра – дуже дрібна білосніжна цукрова «пил», яка відмінно підходить для приготування кремів, айсинга, глазурі, цукрової пасти. Крім того, нетанучою цукровою пудрою можна сміливо декорувати кондитерські вироби.
13. Тилоза (смс) – порошок, який застосовується для додання пружності і «слухняності» кондитерським масам. Тилозу або смс додають у мастику з метою досягти більшої еластичності для зручної ліплення квітів або фігур.
Кондитерські інгредієнти не тільки безпечні харчові добавки, але деякі з них володіють корисними властивостями, а також збагачені вітамінами, як, наприклад, агар-агар.
Інтернет-магазин «Безе» стрімко розширює асортимент кондитерських інгредієнтів і улюблені клієнти нашого онлайн-магазину мають можливість застосувати на практиці і оцінити всі переваги кондитерських інгредієнтів.