Ізомальт - низькокалорійний замінник цукру у вигляді білого кристалічного порошку з солодким смаком. Виготовляється ізомальт з переробленої сахарози, яка міститься в цукрових буряках і очереті.
Ізомальт - нешкідлива харчова добавка, яка широко використовується в харчовій і фармацевтичній промисловості. Крім того, що ізомальт повністю безпечний для людського організму, він, в порівнянні з цукром, має кілька корисних властивостей:
- дієтичний продукт;
- не сприяє розмноженню бактерій, розвитку карієсу;
- не викликає швидкого підвищення глюкози в крові;
- має властивості рослинної клітковини.
У всьому світі, завдяки своїм корисним властивостям, ізомальт застосовується для виготовлення препаратів і харчових продуктів для діабетиків.
Кондитери, як творчі люди з надзвичайною фантазією і талантом, навчилися застосовувати ізомальт не тільки як замінник цукру і наповнювач для хлібобулочних виробів, але і як суміш для приготування карамелі і декорування кондитерських виробів.
З розплавленого ізомальт видувають солодкі кулі, роблять кристали, дорогоцінні камені, брошки, імітують скло, лід, кришталь і багато інших прозорі матеріали.
Ізомальт в руках кондитера - магічний кристалічний попрошок з неймовірними можливостями.