Пластиковий молд намисто - кондитерський молд, призначений для виготовлення бусин з мастики або марципана. Виготовлений з харчового якісного пластику молочного кольору. Складається з двох частин, завдяки чому цукрові намисто виходять обьемными, як справжні.
Розміри пластикового молда:
- довжина - 16 см;
- діаметр намистин - 0, 9 див.
Алгоритм роботи:
1. Скачати мастику в 'ковбаску' діаметром приблизно 9 мм, довжиною 16 см;
2. Посипати молд цукровою пудрою або крохмалем;
3. Помістити 'ковбаску' в отвір для намистин і закрити молд (притиснути верхньою частиною);
4. Відразу молд відкрити і зрізати (після закриття молдовського буде видно рельєф бус) зайву мастику кондитерським стеком;
5. Знову закрити молд і помістити в морозилку на 15 хвилин.
6. Злегка стукнути молдо за будь-якої твердої поверхні, відкрити і дістати готові намисто.
При бажанні намистини з мастики можна пофарбувати перламутровою білою фарбою і вони будуть виглядати як справжні перли. Подібним декором можна прикрасити весільний торт, цукрові туфлі для жіночих тортів, капкейки, зробити красиву скриньку та багато іншого.