Плунжер Яблуневий цвіт - кондитерська виїмка з виштовхувачем і пружиною, призначена для вирізання квіток з мастики, марципану і тіста. Відрізняється плунжер від звичайної вирубки тим, що крім вирізання пелюсток квітки, формує ще й його серединку.
У наборі 4 плунжера різних розмірів:
- плунжер 1 - 0,5 см;
- плунжер 2 - 1 см;
- плунжер 3 - 1,5 см;
- плунжер 4 - 2.5 см.
Працювати з плунжером дуже просто:
1. Розкачуємо качалкою мастику.
2. Ставимо на розкатаний лист мастики плунжер і натискаємо на виштовхувач.
3. Квітка готова.
З допомогою плунжерів Яблуневий цвіт можна зробити солодкі квіти сакури, яблуні, квітковий бордюр для торта, або прикрасити капкейки.