Лінійка-фігурний бордюр - кондитерський інструмент для роботи з мастикою і марципаном, призначений для створення бордюрів для кондитерських виробів. У наборі 4 лінійки з різним візерунком.
Розглянемо алгоритм використання лінійки-бордюру на прикладі сердечок:
1. Розкачайте мастику.
2. Покладіть лінійку-бордюр на мастику і притисніть зверху рукою або качалкою. Потім прикладіть бордюр ще раз з протилежного боку і виконайте теж саме.
3. Видаліть залишки мастики. Бордюр готовий.
4. Змочіть край торта водою або кондитерським клеєм і акуратно приклейте вирізаний орнамент.
Як Ви вже встигли помітити, вручну зробити подібний бордюр дуже складно: по-перше, займе багато часу, по-друге, навряд чи самостійно вийде настільки ідеально вирізати всі деталі. Працювати з бордюром можуть як професіонали, так і новачки.
Матеріал: Харчовий пластик.