Форма паперова для випічки Коломба - форма з жиронепроникного матеріалу з перфорованим дном для випічки традиційної італійської паски Сolomba.
Форма виготовлена з антипригарного, жиронепроникного гофрованого паперу, придатного для безпосереднього контакту з харчовими продуктами.
Традиційною для Італії пасхальною випічкою є colomba pasquale - великодня голубка.
Паска називається так тому, що вона робиться саме в формі голуба, як одного з основних великодніх символів.
Тісто для Коломби робиться з борошна, яєць, цукру, натуральних дріжджів і вершкового масла, зазвичай містить цукати і марципан.
Перед запіканням верх Коломби прикрашається гранульованим цукром і пелюстками мигдалю.
Основні характеристики:
Основна перевага паперової форм для випічки - її не потрібно змащувати і поміщати в додаткові форми для випічки.