Професія Кондитер завжди асоціювалася зі складної, творчої і дуже копіткою роботою. Але, незважаючи на трудомісткість цієї професії, кількість кондитерів стрімко збільшується, а кондитерське мистецтво розвивається. Для того, щоб хоча б трохи полегшити і прискорити роботу кондитера, всесвітні виробничі компанії випускають безліч видів кондитерських інструментів.
Використання кондитерських інструментів значно полегшує роботу майстрам кондитерської сфери, збільшує продуктивність праці. Крім того, варто відзначити, що завдяки кондитерські інвентарю, будь-яка господиня може прикрасити торт цими солодкими шедеврами, слідуючи простим інструкціям. Дитячі пінетки, кедики, жіночі туфельки, квіти з цукрової пасти, красиві кремові візерунки можна легко виготовити в домашніх умовах, маючи лише кілька вирубок, кондитерський мішок і бажання творити.
У розділі Кондитерський інвентар, Ви, як шановний клієнт нашого інтернет-магазину, знайдете для себе все необхідне, від різноманітних кондитерських стеків і вайнерів до плунжерів і вирубок.
Як вибрати кондитерський інвентар?
В кондитерському мистецтві, матеріал або зовнішній вигляд інструменту не мають великого значення, головне - це його функціональність. Будь це дешева китайська вирубка або дорогий американський плунжер, в умілих руках кондитера, результат можна отримати однаково відмінний. Тому, вирізати квітка металевої виїмкою або пластиковим плунжером, залежить тільки від Ваших уподобань, а квітка в обох випадках буде красивим.
Але все ж, для чого потрібен і чим відрізняється кондитерський інвентар?
- Вирубка - пластиковий інструмент, призначений для видавлювання різноманітних фігур з мастики, марципану або тіста. Це самий дешевий, практичний і простий інструмент, який значно прискорює роботу кондитерів. Для отримання візерунка за допомогою виїмки, треба розкачати мастику, покласти на отриманий лист вирубку і придавити рукою або качалкою. Декор готовий! Вирубками вирізають плоскі фігури у вигляді пелюсток, листя, квітів, метеликів, цифр, букв, геометричних фігур і багато іншого.
- Плунжер - пластикова вирубка з пружиною і выталкивателем. З допомогою плунжера можна вирізати не тільки фігуру, а ще отримати нескладний відбиток у вигляді прожилок на цукрових листі, або тичинок на квітах. Хоча процес використання залишається досить простим. На розкатаний лист мастики поставити плунжер, натиснути на кнопку' і вона виштовхне готову фігуру з текстурою.
- Вайнер - силіконовий або склопластиковий кондитерський інструмент, призначений для формування реалістичної текстури на пелюстках або листках цукрових квітів. Вайнер складається з двох частин, тому з його допомогою, флористичні композиції виглядають максимально реалістично, маючи природний рельєф з обох боків листків та пелюсток. Для того, щоб зробити таку текстуру, треба розкачати мастику, вирізати з допомогою вирубки листок, покласти на одну частину вайнера, зверху притиснути другий, акуратно розкрити вайнер і вилучити листок. Текстура готова. Варто відзначити, що без допомоги вайнера, зробити цукровий букет квітів максимально природним, майже неможливо.
- Інструменти для роботи з мастикою являють собою безліч пристосувань для 'приборкання' мастики. Силіконові качалки і килимки - базовий інвентар для роботи з мастикою. На ідеально гладкому важкому килимку важкої професійної качалкою розгортати мастику дуже зручно, а мастика виходить ідеально рівною. На першому місці, серед інструментів - кондитерські стеки. З їх допомогою, можна легко зробити різні виїмки, поглиблення, текстурні малюнки, а при ліплення фігурок це просто незамінні інструменти. Очі, рот, волосся і багато інші дрібні деталі цукрових фігурки набагато простіше зробити за допомогою кондитерських стеків.
- Інструменти і матеріали для створення квітів - незамінні елементи цукрових флористики. Адже тільки м'які силіконові мати, моделюючі кульки, тичинки і дріт допомагають кондитеру створювати природні і дуже красиві флористичні композиції з цукрових квітів.
- Печворк - пластиковий кондитерський інструмент, призначений для створення текстурних відбитків на поверхні кондитерських виробів. Використання пэчворков значно прискорює процес декорування десертів, спрощує роботу кондитерів, економить сили і час. З допомогою пэчворков можна створити красиву боковину торта у вигляді алмазної грані, сіточки з сердечками, бантиками або квітами. Крім того, пэчворки використовують для створення рельєфних малюнків на кексах, мафінах, вкритих цукровою пастою.
- Кондитерські мішки і насадки - самий затребуваний і популярний інвентар для прикраси тортів, кексів, мафінів, тістечок. Кондитерські мішки поділяють на мішки одноразового і багаторазового використання. Кожен вид має свої переваги. Багаторазові щільні мішки, виготовлені з непромокаючої тканини, їх можна мити, сушити і використовувати повторно. Одноразові мішки набагато дешевше, виготовлені з якісного поліетилену, має шорстку структуру. Перевага одноразових мішків в тому, що отвір можна обрізати, виготовляючи кожен раз мішок з потрібним діаметром самостійно.
Кожен день, команда 'beze', вивчає зарубіжний і вітчизняний ринок кондитерських приладдя. Ми вибираємо кращий товар, намагаємося зробити асортимент великим і цікавим. А наш онлайн-консультант завжди, з великим задоволенням, допоможе вибрати потрібний Вам інструмент, а при необхідності, навіть навчить нею користуватися абсолютно безкоштовно. Як бачите, купити кондитерський інвентар не виходячи з дому, дуже просто!
Продовжуйте стежити за кондитерським інвентарем нашого магазину, і Ви зможете створювати свої кулінарні шедеври з допомогою якісних інструментів не виходячи з дому, завдяки кур'єрській доставці по Києву та відправці у будь-яке місто України!